RegisztrációElfelejtett jelszó
Címlap Itthon Nagyvilág Gazdaság Sport Bulvár Életmód IT/Tudomány Kultúra
Témák Összes hír Top 50 hír
2022. szeptember 27., kedd - Adalbert  |   Időjárás ma: 20 / 1 C Holnap: 17 / 2 C
Gazdaság
Egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, új néven folytatják
A második legnagyobb magyarországi bank lesz ez.
Index | 12:45

Palkovics: Magyarország földgáztároló-kapacitás töltöttsége 72 százalékos
A miniszter szerint jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége.
Index | 12:43

Szijjártó Péter szerint kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság
Magyarország nem rekeszti ki az országokat, ha betartanak egy feltételt.
Index | 12:22

Váratlan hatása van Németországra az ukrán háborúnak
Az Ukrajnából érkező menekültek hozzájárultak ahhoz, hogy Németország népessége az eddig látott legmagasabb szintre emelkedett - közölte a szövetségi statisztikai hivatal, amely szerint jelenleg több mint 84 millió ember él az Európai Unió legnépesebb országában - számolt be róla a Reuters.
Portfolio.hu | 12:16

Egy hét alatt hihetetlen, mennyi orosz menekült ebbe az országba
Szeptember 21. óta 98 ezer orosz állampolgár lépett be Kazahsztánba, és több mint 64 ezer hagyta el a köztársaságot - közölte Aszlan Atalikov, a belügyi migrációs szolgálat vezetője egy hétfői tájékoztatón.
Portfolio.hu | 12:16

Jöhet a tél, nem lesz energiaválság Európában
A Bloomberg elemzői szerint Európa egyre hevesebb cseppfolyósított földgázvásárlása azt jelenti, hogy a télen valószínűleg elegendő is lesz az LNG az oroszországi szállítások ellensúlyozására. Az elemzés szerint azonban létezik olyan kedvezőtlen szcenárió, hogy egy hideg észak-ázsiai tél miatt rengeteg LNG-kapacitás fog a kontinensre jutni elsősorban Japán keresletének kielégítésére, ez a forgatókönyv pedig valószínűleg fokozott árversenyt és a gázárak emelkedését eredményezheti. Elemzésünkben utánajárunk, hogy jelenleg hogyan alakulnak az EU-s gáztároló-kapacitások, illetve a fogyasztásarányos töltöttségeket is megnézzük.
Portfolio.hu | 12:15

4000-4400 forint között jegyezhetnek új Masterplast-részvényeket a befektetők
8-10 milliárd forint értékű tőkét vonhat be a Masterplast a tervezett részvénykibocsátással. A lakossági részvényjegyzés október 5-én indul, 4000-4400 forintos ársávon belül - ismertette a tegnap este közzétett prospektus fontosabb számait mai sajtótájékoztatóján a Masterplast.
Portfolio.hu | 12:11

A holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az olasz választási eredményt, Magyarországról is beszélt
Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot - jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő hétfő este az Op1 tévé egyik műsorában. Tegnap este vezető német politikusok is hasonló nyilatkozatot tettek közzé.
Portfolio.hu | 11:56

Van egy ország, amely jelenleg majdnem teljesen védett a koronavírus ellen
Japánban a lakosság COVID-19 elleni védettségi szintje a közelmúltban lezajlott omikron-hullámot követően a nagyobb népességű területeken elérte a 90%-ot, bár egy kedden közzétett tanulmány szerint ez a védettségi szint valószínűleg hónapokon belül csökkenni fog - írja a Reuters.
Portfolio.hu | 11:45

Egy óriási piramisjátéknak lehetünk szemtanúi?
Számos európai befektetési tanácsadó gondolja úgy, hogy a magántőkeipar egy olyan piramisjátékot épít ki, ami később rosszat fog tenni a gazdaságnak. Az úgynevezett „continuation” alapok egymástól vásárolják meg a cégeket, ezzel pedig hatalmas profitra tesznek szert. Több szakértő szerint ez a lufi egyszer kipukkad, ami fájdalmas lesz a gazdaságnak - írja a Financial Times.
Portfolio.hu | 11:44

Jövőre jönnek a nagy gondok a gazdaságban az Equilor szerint
A befektetési cég recessziót sem tart kizártnak, az éves infláció emelkedését azonban alapforgatókönyként kezeli.
hvg | 11:37

A délutáni kamatdöntés után kivételesen megszólal Matolcsy György is
Kedd délután háromtól online sajtótájékoztatót tart a monetáris politika aktuális kérdéseiről Matolcsy György. Az MNB elnöke után Virág Barnabás alelnök is megtartja szokásos háttérbeszélgetését.
Portfolio.hu | 11:35

Saját magát szorította sarokba a kormány a kamatstoppal
A Magyar Nemzeti Bank újra kamatemelésre készül, pedig az alapkamat már most is majdnem 10 százalékponttal magasabb a tavaly októberinél, amihez a kamatstop szabálya szerint ragaszkodni kell. A kormány pedig ragaszkodik a kamatstophoz, ami rövid távon logikus döntés, de mégis veszélyes lehet. Mit jelent ez a gyakorlatban, és mire számíthatunk a megugrott kamatok miatt?
hvg | 11:25

Itt az OECD friss előrejelzése: Európa földbe döngöli Oroszországot a gazdasági háborúban
Az orosz gazdaság idén és jövőre is jelentős mértékben zuhanhat az európai szankciók közepette – derül ki az OECD friss makrogazdasági becsléséből. A szervezet előrejelzése szerint az európai gazdaság is megérzi a háború hatásait, de a hatások itt messze nem lesznek olyan mértékűek, mint Oroszországban, sőt: míg az orosz gazdaság több évtizede nem látott visszaesést szenved el, Európa megússza a recessziót a szervezet szerint.
Portfolio.hu | 11:24

Megrángatták a forintot az MNB döntése előtt
A forint tegnap stabilan 400 felett járt az euróval szemben, és a tegnapi éjjeli szinthez képest ma mérsékelt erősödést látunk, viszont továbbra sincs messze a 410-től a jegyzés. A dollár ma gyengül, ez mindenképp jó jel a forint számára, és a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése is támogathatja a magyar devizát.
Portfolio.hu | 11:20

Nem tartott sokáig: ismét lefordultak a tőzsdék
A dollár negatív irányú korrekciójának következtében jó hangulatban indult a nap Európában, a nyitást követően azonban hamar elromolott a hangulat, valamint a dollár is ismént erősödni kezdett. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Amerikában viszont emelkedhetnek a vezető részvényindexek. Makro fronton idehaza ma kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol várhatóan tovább emeli majd az alapkamatot a jegybank, azonban elképzelhető, hogy az elmúlt két alkalommal ellentétben ezúttal 100 bázispont alatti mértékkel. Emellett pedig külföldön Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke is megszólal ma délután.
Portfolio.hu | 11:18

Dél-Korea árulást kiáltott: az Egyesült Államok alelnöke az országba utazott nyugtatni a kedélyeket
Kamala Harris amerikai alelnök kedden találkozott Han Dokszu dél-koreai miniszterelnökkel. Az alelnök a héten sorra látogatja végig az Egyesült Államok ázsiai szövetségeseit, a tárgyalások egyik fő témája a nemrég életbe lépett amerikai elektromos járművekkel kapcsolatos törvény. A törvény ugyanis hátrányos helyzetbe hozhatja az ázsiai, főleg japán és dél-koreai autógyártókat, akik aggodalmukat fejezték ki a törvények miatt - írta meg a Reuters.
Portfolio.hu | 11:15

Áldás vagy csapás? Jövőre újabb papírmunkát kap rengeteg magyar KKV
Milyen fizetési megoldások közül választhat egy KKV, ha ő is profitálni szeretne a saját adataiból? Egyáltalán mennyire ösztönzi a szabályozó az ilyen törekvéseket, és létezik-e olyan integrált szolgáltatás, amely megfelel a jelenlegi elvárásoknak, és kezelni tudja a cégek egy része számára januártól bővülő új adatszolgáltatási kötelezettségeket? Ezekről a kérdésekről is beszélt Molnár Tamás, a PSC CEE alapító-vezérigazgatója a Portfolio Business podcast legújabb adásában. A műsorban szóba került az is, hogy egy olyan vállalkozás, amely digitális fizetési megoldást vezetne be, milyen megoldások közül válogathat.
Portfolio.hu | 11:00

Az atomenergia és a gázársapka nem valószínű, hogy szerepel az új uniós szankciós csomagban
A balti államok és Lengyelország azt szeretnék, ha a nukleáris energia is része lenne az Oroszország elleni új szankciós csomagnak, de ezt sok tagállam ellenzi. A gázársapkát 12 tagállam levélben javasolta, de Németország, Magyarország és néhány más tagállam nem kér belőle.
hvg | 10:58

Újabb belső-ázsiai országba menekülnek Putyin mozgósítása elől
Oroszok ezrei menekültek Mongóliába az északi határon keresztül, hogy elkerüljék az ukrajnai sorozást, ezzel további nyomást gyakorolva az ulánbátori kormányra, amely igyekszik elhatárolódni a konfliktustól - számol be róla a Reuters.
Portfolio.hu | 10:53

Kegyetlenül őszinte harctéri beszámolót tett közzé egy donbaszi szakadár
Az orosz-ukrán háború februári kitörése óta több fotó és videó is elterjedt az interneten, melyeken a „Luhanszki Népköztársaság” és a „Donyecki Népköztársaság” felszerelése, pontosabban annak hiánya volt látható. A napokban egy donbaszi katona videót tett közzé, melyben brutális őszinteséggel vall a frontvonalon uralkodó állapotokról.
Portfolio.hu | 10:49

Fény és sötét: mi vár a magyar dolgozókra?
A világgazdaság folyamatai erősen hatnak a magyar munkaerőpiacra, hiszen ha akarjuk, ha nem, a világ egyik legnyitottabb gazdasága vagyunk. A legfontosabb trendekre, kihívásokra érkező globális vagy helyi válaszok hol pozitívan hatnak, hol meg még rontanak is a munkaerőpiac helyzetén a mai, óriási kilengésekben gazdag világunkban.
Portfolio.hu | 10:30

Tömeges leépítéseket hoz az energiaválság? Mi vár most Magyarországra? - Élő klubrendezvényünkön kiderül!
A gazdaság több szektora még alig heverte ki a koronavírus-járványt, a továbbra is akadozó ellátási láncok, valamint a velük párhuzamosan elszálló energiaárak újabb kihívások elé állítják Magyarországot. Az év eleji költségvetési kiköltekezés, az EU-s pénzek körüli bizonytalanság és az ukrán-orosz háború pedig csak tovább fokozzák a magyar gazdaság sérülékenységét. Ebben a környezetben a Portfolio makrogazdasági elemzőinek segítségével referenciapontokat adunk a várható gazdasági forgatókönyvekkel kapcsolatban október 19-én egy személyes Portfolio-klubeseményen, melyen Signature-előfizetőink vehetnek részt, ingyenesen. A rendezvényen kitérünk a magyar büdzsé állapotára, a főbb munkaerőpiaci folyamatokra, az energiaársokk várható hatására és persze szó lesz majd a forintárfolyam volatilitásáról is.
Portfolio.hu | 10:18

Megkérdezték az informatikusokat, mi tartaná őket itthon - Meglepő válasz érkezett
Négyből három hazai informatikus valószínűnek tartja, hogy a következő két évtized során távmunkában külföldi munkaadónak fog dolgozni, és szinte minden szakember az IT-életpálya természetes részének tekinti a külföldre történő munkavégzést – derül ki egy friss kutatás eredményeiből. Az IVSZ értékelése szerint mindez nemcsak az egyébként is súlyos munkaerőhiánnyal küzdő digitális munkaerőpiac szempontjából jelent újabb egyértelmű figyelmeztetést: ha a hazai munkáltatók nem találnak megfelelően felkészült IT-szakembereket, az mind az érintett cégek és ágazatok, mind pedig a nemzetgazdaság szempontjából súlyosan fenyegeti a versenyképességet.
Portfolio.hu | 10:13

Fontos döntésre készül a Magyar Nemzeti Bank
Jön az újabb kamatemelés.
Index | 10:07

Megnőtt a kockázatitőke-befektetések száma Magyarországon
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) friss jelentése szerint az egyesület befektető tagjai a második negyedévben 39 tranzakció keretében összesen 31,079 milliárd forintot fektettek 38 vállalkozásba. Az átlagos tranzakció méret 797 millió forintot tett ki, ami lényegesen magasabb összeg, mint a 2021 második negyedévében regisztrált 303 millió forint – derül ki a HVCA közleményéből.
Portfolio.hu | 10:03

Gyengül a dollár, emelkednek a tőzsdék
A dollár negatív irányú korrekciójának következtében jó hangulatban indul a nap Európában, és Amerikában is emelkedhetnek a vezető részvényindexek. Makro fronton idehaza ma kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol várhatóan tovább emeli majd az alapkamatot a jegybank, azonban elképzelhető, hogy az elmúlt két alkalommal ellentétben ezúttal 100 bázispont alatti mértékkel. Emellett pedig külföldön Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke is megszólal ma délután.
Portfolio.hu | 10:01

Üzent Oroszország: nem blöffölnek, bevethetik az atomfegyvert, azt is elárulták, mikor
Dmitrij Medvegyev Telegram csatornáján kijelentette kedden, hogy Moszkvának joga van ahhoz, hogy nukleáris fegyverekkel védekezzen, azt pedig, hogy ez milyen esetekben történhet meg, Oroszország katonai doktrinája világosan leírja. Medvegyev azt is kijelentette, hogy Ukrajna szövetségeseinek fenyegetései csak üres üzenetek, szemben az orosz elhatározással.
Portfolio.hu | 10:01

Rengeteg gázt fogyasztott Magyarország egy év alatt
Miközben jelentősen csökkent az importált mennyiség.
Index | 10:00

Equilor: eljött a dühös medve éve, nehéz időszak elé néz Magyarország is
Turbulens hónapok várnak a tőkepiacokra és a magyar gazdaságra, a növekedés 2023-ban nullára fékeződhet és jelentős kockázatot okoz az energiaválság – hangzott el az Equilor Befektetési Zrt. keddi sajtóbeszélgetésén. A vállalat szakemberei szerint a fenti környezetben a forint sem tud majd érdemben erősödni, maradhat a 400-as lélektani határ felett az euró jegyzése, de 420-nál akár történelmi mélypontot is láthatunk a magyar devizától.
Portfolio.hu | 09:55

Trump külügyminisztere bekeményítene Kínával szemben
Lejárt a feltétlen bizalmon alapuló együttműködés ideje Pekinggel, amelynek egyre határozottabb törekvései a kelet- és délkelet-ázsiai térségben összehozták a hasonlóan gondolkodó nemzeteket - jelentette ki a Tajvanra látogató Mike Pompeo volt amerikai külügyminiszter kedden.
Portfolio.hu | 09:53

Új szövetség alakult, amely az egész európai pénzügyi rendszert felforgathatja
A Nyílt Pénzügyi Szövetség, amelynek tagja a Plaid, a GoCardless és a TrueLayer is, a nyílt pénzügyek új korszakát nyitná meg, hasonlóan ahhoz, amit a nyílt bankolás területén a PSD2 már megkezdett - írja Fintech Futures.
Portfolio.hu | 09:50

A Közel-Keleten turnézott a német kancellár
Olaf Scholz a hétvégén Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban és Katarban tárgyalt, hogy biztosítsa Németország energiaellátását a fűtési szezonban.
hvg | 09:50

Kisebb emelkedésben a gázár
A tegnapot közel 6,3 százalékos mínuszban zárta a gáz ára, miután az előrejelzésekhez képesti gyengébb kereslet, a Norvégiából érkező megnövekedett gázmennyiség, valamint az erősebb LNG-import egyaránt hozzájárult az energiapiaci nyomás mérséklődéséhez. Ma reggel azonban ismét emelkedésben van a gáz ára, miután az Északi Áramlat 1 vezetéken hirtelen nyomásvesztést érzékeltek a hatóságok, nem sokkal azt követően, hogy az Északi Áramlat 2 gázvezetéken szivárgást észleltek.
Portfolio.hu | 09:45

Megfejtettük, miért ezt a váratlan bejelentést tette Orbán Viktor a családoknak
A kormány adó- és családpolitikájába illeszkedő, de vadonatúj eszközt vetne be a kormány a legújabb családtámogatási program keretében, melynek elindítása 2023-ban várható. A rendelkezésre álló adatok alapján a kormány egy egyre romló demográfiai trendet igyekszik ezzel lassítani, megállítani, vagy éppen megfordítani: a gyermekvállalás későbbi életkorra való tolódását. Egy évtizedek óta tartó, több tényezőtől függő, éppen ezért jelentős tehetetlenségi erővel bíró tendenciának menne neki a kormány, ami alapján nem lesz könnyű dolga. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen csomag részeként érkezik ez a lépés a családalapításban gondolkodókhoz és a gazdasági bizonytalanság összességében mennyiben ront az alap gyermekvállalási folyamatokon.
Portfolio.hu | 09:45

Megerősítette a Magyar Telekom hitelminősítését a Scope
Megerősítette a Scope Ratings a Magyar Telekom hitelminősítését – derül ki a hitelminősítő ma reggeli közleményéből.
Portfolio.hu | 09:44

Felpöröghetnek az események a világ legrégebbi bankjánál
Az olaszországi választások előtt a befektetők kivártak, most viszont felpöröghetnek az események a Monte dei Paschi di Siena 2,5 milliárd eurós részvénykibocsátása körül.
Portfolio.hu | 09:36

Így néz ki a francia rezsicsökkentés
Vázolta az új terveket a francia pénzügyminiszter.
hvg | 09:29

Szivárgást észleltek, ismét emelkedésben a gázár
A tegnapot közel 6,3 százalékos mínuszban zárta a gáz ára, miután az előrejelzésekhez képesti gyengébb kereslet, a Norvégiából érkező megnövekedett gázmennyiség, valamint az erősebb LNG-import egyaránt hozzájárult az energiapiaci nyomás mérséklődéséhez. Ma reggel azonban ismét emelkedésben van a gáz ára, miután az Északi Áramlat 1 vezetéken hirtelen nyomásvesztést érzékeltek a hatóságok, nem sokkal azt követően, hogy az Északi Áramlat 2 gázvezetéken szivárgást észleltek.
Portfolio.hu | 09:15

Szép pluszban nyitott az OTP, mínuszban a Mol
A nemzetközi hangulatnak megfelelően korrekcióval próbálkozik a BUX is, a blue chipek közül az OTP részvényei vezetik az emelkedést, csak a Mol részvényei vannak mínuszban.
Portfolio.hu | 09:15

Nagy változás jöhet a repülőjegyeknél, nekimennek a légitársaságoknak
Nekimegy a légitársaságoknak és az online utazási cégeknek a Biden-kormány, azokat célozva, akik a járat kiválasztása, vagy a jegy megvásárlása után próbálnak díjakat ráterhelni az utasokra.
Portfolio.hu | 09:09

Szivárgás a nagy európai gázvezetékeken - Célzott támadásról lehet szó
A német hatóságok tegnap esti információi szerint hirtelen nyomáscsökkenést észleltek az Északi Áramlat 1 vezeték mindkét ágában, illetve az Északi Áramlat 2-nél is. Egyelőre dolgoznak a szakemberek az ügy felderítésén, de nem kizárt, hogy célzott támadás történt az infrastruktúra ellen. Több elmélet is van arról, hogy ki lehet a felelős a nyomáscsökkenésért, az egyik szerint 'önmerénylet' történt és Oroszország robbanthatta fel a vezetékeket azzal a céllal, hogy megosztottságot szítson a nyugati szövetségesek között és bizonytalanságot keltsen a piacokon, hogy ismét feljebb tornássza a gázárakat.
Portfolio.hu | 09:07

Bejelentést tesz a Huawei - ezek a fejlesztések érkeznek Magyarországra
Szeptember 27-én rendezik meg a budapesti Várkert Bazárban a Huawei European Innovation Day 2022 rendezvényt, amelyen bemutatkoznak a Huawei legújabb fejlesztései, a digitalizációs trendek, valamint az 5G nyújtotta új lehetőségek. Az innovációk a vállalatok digitális transzformációjának támogatására, az energetikai átmenetre és az oktatásban rejlő új dimenziókra fókuszálnak. Politikai döntéshozók, nemzetközi szakemberek és a Huawei vezetői panelbeszélgetések és előadások során mutatják be a részleteket, és több hazai fejlesztést is bejelentenek. A Portfolio élőben közvetít az eseményről.
Portfolio.hu | 09:05

Jó a hangulat a magyar tőzsdén az MNB kamatdöntését megelőzően
A dollár negatív irányú korrekciójának következtében jó hangulatban indul a nap Európában, és Amerikában is emelkedhetnek a vezető részvényindexek. Makro fronton idehaza ma kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol várhatóan tovább emeli majd az alapkamatot a jegybank, azonban elképzelhető, hogy az elmúlt két alkalommal ellentétben ezúttal 100 bázispont alatti mértékkel. Emellett pedig külföldön Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke is megszólal ma délután.
Portfolio.hu | 09:03

Nincs kedve dolgozni a németeknek: felük azonnal felmondana, ha lenne elég pénze
Németországban egyre többen veszítik el a kedvüket a munkától a Yougov közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amit a HDI biztosító idézett a kedden publikált éves foglalkoztatási tanulmányában.
Portfolio.hu | 08:50

Aggódik a járműipari óriás fontos embere: Németország elveszítheti ipari nagyhatalmi státuszát
Aggodalmát fejezte ki Németország versenyképessége miatt a dpa hírügynökségnek adott interjúban a Daimler Truck haszongépjármű-gyártó vállalat üzemi tanácsának elnöke. Michael Brecht átfogó terv kidolgozását várja el a politikusoktól az elektromobilitásra való átálláshoz, vállalatától pedig nagyobb beruházásokat a technológia meghonosítása érdekében.
Portfolio.hu | 08:45

Jelentős nyomáscsökkenést észleltek az Északi Áramlat-2 gázvezetékben
A dán hatóságok gázszivárgást jelentettek, azt tanácsolják a hajóknak, hogy öt kilométerre kerüljék el a szivárgás helyét.
hvg | 08:42

Úgy néz ki, egyre nagyobb a baj Európa ünnepelt fintech sztárjánál
A svéd BNPL cég, a Klarna újabb leépítési körbe kezdett négy hónappal az után, hogy elbocsátotta a munkaerejének 10 százalékát - írja a Fintech Futures.
Portfolio.hu | 08:40

Erősödik a forint, de az igazi megváltást az MNB hozhatja el
A forint tegnap stabilan 400 felett járt az euróval szemben, és a tegnapi éjjeli szinthez képest ma mérsékelt erősödést látunk, viszont továbbra sincs messze a 410-től a jegyzés. A dollár ma gyengül, ez mindenképp jó jel a forint számára, és a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése is támogathatja a magyar devizát.
Portfolio.hu | 08:40

Brit hírszerzés: nagy bejelentésre készül Putyin
Ma is közzétett napi jelentését a brit védelmi minisztérium, amelyben a megszállt ukrajnai területeken tartott 'népszavazások' eredményeiről írtak.
Portfolio.hu | 08:36

Kritikus bejelentésre készül Putyin, a szankciók feloldásán dolgozik Oroszország - Háborús híreink kedden
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban találkozott hétfőn. Az amerikai külügyminiszter szerint, ha az oroszok atomfegyvert vetnek be, az Egyesült Államok válasza határozott lesz. A megszállt ukrajnai területekkel kapcsolatos fontos bejelentésre készülhet Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten. Cikkünk folyamatosan frissül.
Portfolio.hu | 08:36

Szociális otthonokba menekülnek a magyarok a megélhetési gondok elől
Így akarják megoldani a rezsiproblémákat.
Index | 08:30

2023-tól az iparűzési adót is lehet devizában fizetni
A szabály a veszélyhelyzet végéig érvényes, és némileg eltér attól, ami a társasági adóra vonatkozik.
hvg | 08:16

Veszélybe kerültek az osztrák vállalkozások is az energiaárak emelkedése miatt
Állami beavatkozás nélkül bezárhatnak a cégek.
Index | 08:12

Megjelent a régóta várt rendelet, újabb adókönnyítést ad a kormány
Két hónap késés után hozták meg az új döntést.
Index | 08:10

Négymilliárd forintos foglalkoztatási programot hirdetnek Zalában
2500 ember elhelyezkedését segítik.
Index | 07:07

Megmagyarázhatatlan dolgok történnek az Északi Áramlat gázvezetékeken
Veszélyhelyzet van.
Index | 09.26 21:54

Elhalaszthatják a megállapodást az orosz olaj ársapkájának bevezetéséről
Két ország is ellenzi.
Index | 09.26 20:59

Alig maradt valami az olvadás miatt egy német gleccserből
Az elmúlt négy vében a gleccser felülete is a felére zsugorodott, jelenleg egy hektárnyi.
hvg | 09.26 20:52

Feldman Zsolt: Brüsszel javaslatai az európai mezőgazdasági termelés csökkentését eredményezik
A jelenlegi inflációs helyzetben nem lehet cél a termelési költségek további növelése.
Index | 09.26 20:31

Lehet, hogy nettó befizetők leszünk, de ezen nem szabad múlnia az uniós tagságnak
De a szakértők szerint ezen nem szabad múlnia az uniós tagságnak.
Index | 09.26 20:13

Pokorniék leállítják az omlásról elhíresült Böszörményi úti beruházást
Parkoló és közösségi kert lesz irodaház helyett a XII. kerületben.
hvg | 09.26 19:50

Amerika az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához fordul Kína miatt, emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával
Az Egyesült Államok és több nyugati szövetségese hétfőn indítványt nyújtott be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában (EJT) annak érdekében, hogy rendkívüli vita keretében tűzzék napirendre a nyugat-kínai Hszincsiang tartományban élő ujgurok és más muszlimok ellen elkövetett emberi jogi jogsértések kérdését.
Portfolio.hu | 09.26 19:20

Az amerikai külügyminiszter megfenyegette Putyint: Szörnyű következménye lesz, ha az oroszok atomot dobnak Ukrajnára
Washington Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatos burkolt fenyegetésére reagált, súlyos következményekre figyelmeztetve. Az amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok válasza 'határozott' lesz.
Portfolio.hu | 09.26 19:20

A Bank of England kész 'habozás nélkül' módosítani kamatát
A brit jegybank ugyanakkor egyenes utalást tett arra, hogy nem készül soron kívüli kamatdöntő ülésre.
hvg | 09.26 19:15

A Bank of Englandnek nem tetszik a brit font gyengélkedése, készek beavatkozni
A Bank of England hétfő esti nyilatkozatában közölte, hogy 'nagyon szoros figyelemmel' követi a piaci mozgásokat az egyes pénzügyi eszközök 'jelentős átárazódása' nyomán, és 'habozás nélkül', a szükséges mértékben módosítja alapkamatát.
Portfolio.hu | 09.26 19:13

Újabb félmilliárd dollárt ad Amerika Ukrajnának
Az amerikai kormány további 457,5 millió dollárral (192 milliárd forint) támogatja az ukrán bűnüldözési és bűnügyi igazságszolgáltatási hatóságokat - jelentette be hétfőn Antony Blinken amerikai külügyminiszter.
Portfolio.hu | 09.26 19:09

Lagarde erős utalást tett az olasz választások után: nem biztos, hogy az EKB meg fogja menteni az országot
Az Európai Központi Bank nem fogja legújabb vészhelyzeti programját arra használni, hogy olyan országok kötvényeit vásárolja meg, amelyek 'szakmai hibákat' követnek el - mondta Christine Lagarde, a jegybank elnöke hétfői meghallgatásán az olasz választásról szóló kérdésre válaszolva a Reuters tudósítása szerint.
Portfolio.hu | 09.26 19:08

Energiaválság: a magyarok közel fele lejjebb tekeri a fűtést
Tudatosan készülnek arra a magyarok, hogy az idei fűtésszezonban többet spóroljanak, csökkentsék a fogyasztásukat, és így a költségeiket is – derül ki az IKEA kutatásából. Ugyan az átlag a 18 fokos hőmérsékletnél jelentősen magasabbat tartana ideálisnak, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékek beszerzését tervezik.
Portfolio.hu | 09.26 18:57

Koronavírus: két és fél év után eltörli a maszkviselést a Közel-Kelet egyik legszigorúbb országa
Az Egyesült Arab Emírségek két és fél év után eltörli a kötelező maszkhasználatot, ami szinte minden nyilvános beltéri helyiségben kötelezően elő volt írva - írja a CNBC.
Portfolio.hu | 09.26 18:33

Diplomatikus nyilatkozattal reagált a francia elnökség az olasz választás eredményére
A francia elnökség tiszteletben tartja az olaszok 'demokratikus választásának' eredményét, és azt kéri a jövőbeli olasz kormánytól: folytassák európaiként együtt a közös munkát - tudatta hétfő délután az Elysée-palota az előrehozott olasz parlamenti választások másnapján.
Portfolio.hu | 09.26 18:28

Mol-részvényeket adott el az igazgatósági tag
Mol-részvényeket adott el Talal Al Awfi, a Mol igazgatóságának tagja – derül ki a BÉT-en közzétett közleményből.
Portfolio.hu | 09.26 18:16

A Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Szijjártó
A miniszter tájékoztatása szerint a következő hónapok feladatait vették számba annak érdekében, hogy jövő év őszén az első betonelemek lekerülhessenek a talajba a paksi telephelyen.
hvg | 09.26 18:12

Országos akcióra készül a Pedagógusok Szakszervezete
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a Magyar Közoktatás Napjához, november 22-éhez kapcsolódóan országos akciót tervez – olvasható a PSZ közleményében.
Portfolio.hu | 09.26 18:03

Reagált Putyin szóvivője az olasz választásokra: Oroszország kész az együttműködésre
Az olaszországi parlamenti választások eredménye a köztársaság belügye, Oroszország minden olyan politikai erőt üdvözölni fog, amely kész konstruktívan viszonyulni a kétoldalú kapcsolatokhoz -  jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.
Portfolio.hu | 09.26 17:57

Környezetbarát csomagolóanyagokat fejleszt egy debreceni gyár
Több mint háromszázötven millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a debreceni, nyomdaipari befejező műveletekkel foglalkozó Folkem Kft.- tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
Portfolio.hu | 09.26 17:56

A német politikusok szerint az olasz választások eredménye nem jó Európának
Az olaszországi parlamenti választás eredménye nem jó Európának - jelentette ki Markus Söder bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hétfőn Münchenben. Ezen kívül több más vezető politikus is aggasztó fejleménynek nevezte az olaszországi eredményt.
Portfolio.hu | 09.26 17:52

Friss becslés érkezett az elektromos autók rohamos terjedéséről
Rekordszámú elektromos autót adhatnak el világszerte az idén - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) jelentésében.
Portfolio.hu | 09.26 17:44

Vészhelyzet van az Északi Áramlat–2 egyik vonalán
Nyomáscsökkenést tapasztaltak az egyik mellékvezetékben.
Index | 09.26 17:38

Koronavírus: Újabb országba utazhatunk teszt és karantén nélkül
Kanada október 1-től feloldja a beutazókra vonatkozó, a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt egészségügyi korlátozásokat, a belépés előtti kötelező tesztelést, karantént és elkülönítést - jelentette be hétfőn a kormány.
Portfolio.hu | 09.26 17:17

Rossz napot zárt a magyar tőzsde
Felemás teljesítményt láthattunk a magyar blue chipektől.
Portfolio.hu | 09.26 17:16

Hivatalosan is véget ért a pusztító aszály Magyarországon
A hét további részében többször lehet számítani nagy területeket érintő esőre, így folytatódik a talajok őszi feltöltődése - írta hétfői agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Portfolio.hu | 09.26 17:13

Indiában fog gyártani iPhone 14 okostelefonokat az Apple
Indiában fog gyártani iPhone 14 telefonokat az Apple – jelentette be a vállalat hétfőn. Az amerikai technológiai óriás a legújabb nyugati cég, amely igyekszik a gyártás súlypontját áthelyezni Kínából, ahol a geopolitikai feszültségek és a zéro-covid politika következtében jelentős fennakadások alakultak ki az utóbbi években számos iparágban - írja a Marketwatch.
Portfolio.hu | 09.26 17:13

Posztfasiszták menthetik meg a magyar EU-s pénzeket?
Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A mai műsor első része arról szól, hogy vasárnap egyértelmű jobboldali győzelem született az olasz választásokon. Ez egyebek mellett azért is lehet fontos Magyarország szempontjából, mert a szavazáson győztes posztfasiszta gyökerű Olasz Fivérek vezetője, Georgia Meloni nem támogatja, hogy hazánktól EU-s forrásokat vonjanak meg. A témával kapcsolatban Kiss Csaba, a Portfolio Globál rovatának elemzője volt a Checklist vendége. Az adás második részében azzal foglalkozunk, hogy hetek óta újabb tüntetési hullám söpör végig Iránon, az azonban kérdéses, hogy a már több halálos áldozatot is követelő tiltakozási sorozatnak mekkora esélye van felforgatni az iráni rezsimet. Ebben a témában Kerekes Miklóst, a Portfolio – szintén globál rovatos – elemzőjét kérdeztük.
Portfolio.hu | 09.26 17:11

Újabb részletek derültek ki az ukrajnai 'népszavazásokról'
A RIA Novosztyi orosz hírügynökség adatokat közölt a donyeci és herszoni népszavazásokon való részvételi arányokról. Eközben ukrán források arról számolnak be, hogy más városokból kellett embereket buszoztatni, hogy ezeket az amúgy is vitatható számokat a számokat el lehessen érni
Portfolio.hu | 09.26 17:03

Újabb tömegsírokat találtak a felszabadított harkivi részeken, rendőröket vernek a tüntetők Oroszországban - Háborús híreink hétfőn
Oroszországban lövöldözés tört ki egy iskolában és egy toborzó irodában is. Az ukrán elnök szerint nem blöfföl Putyin az atomfegyverekkel való fenyegetéssel. Komoly problémákat okoznak számos országban a mozgósítás elől menekülő oroszok. Súlyos hiányosságok lehetnek az orosz újoncok kiképzésénél. Cikkünk folyamatosan frissül.
Portfolio.hu | 09.26 17:03

Valóban leáldozott volna a monarchiáknak? – Európát nézve meghökkentően más a kép
Ha ma is uralkodó királyi családról hallunk, legtöbbünknek bizonyára a brit uralkodó ház jut eszébe, pedig Európában az Egyesült Királysággal együtt 12 országnak monarchia az államformája. Az európai monarchiák között több miniállam is van, így Monaco, Liechtenstein, Andorra vagy éppen a pápa mint teokratikus monarcha vezette Vatikán, de olyan nagyobb országokat is találunk még az Egyesült Királyságon kívül, mint Spanyolország, Hollandia vagy Svédország. Melyek a mai Európa monarchiái, és kik a ma is uralkodó királyok, nagyhercegek és hercegek?
Portfolio.hu | 09.26 17:01

Múlt hét közepe óta nincs meleg víz az ELTE lágymányosi campusán
A melegvíz-hiány az egyetem három karát érinti.
hvg | 09.26 16:56

Kisebb karbonlábnyomról és kevesebb felhasznált energiáról tett jelentést a Spar
Egy év alatt negyedével csökkent az üvegházhatású gázkibocsátás a Spar Ausztria csoport országaiban, amelybe beletartozik a Spar Magyarország is, Észak-Olaszország, Szlovénia, és Horvátország mellett - áll a cég közleményében.
Portfolio.hu | 09.26 16:55

Nagyon nem akarnak háborúzni az oroszok: újabb toborzóirodát akartak felgyújtani
Előzetes letartóztatásba helyeztek a kalinyingrádi területhez tartozó Csernyahovszkban egy orosz állampolgárt, aki egy sorozási hivatal felgyújtásával próbálkozott - írta meg a RIA hírügynökség.
Portfolio.hu | 09.26 16:53

Energiaválság: csökkenti a gázfogyasztást a BMW
A BMW arra számít, hogy az autóipari üzletágban a 7-9 százalékos árrés cél felső határát fogja elérni, és 2023-ban enyhe növekedést vár az eladások terén - mondta Nicolas Peter pénzügyi igazgató egy nemrég lezajlott kerekasztal-beszélgetésen.
Portfolio.hu | 09.26 16:49

Felelevenedtek a közvetett tárgyalások az ukrán és az orosz fél között
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezetője közölte, hogy kész tárgyalásokat folytatni Oroszországgal és Ukrajnával a zaporizzsjai atomerőmű körüli, biztonságos védőövezet létrehozásáról - írta meg a Reuters.
Portfolio.hu | 09.26 16:47

Újabb tömegsírokat fedeztek fel a felszabadított ukrán településeken
Az ukrán hatóságok két újabb tömegsírt fedeztek fel a Harkiv megyében lévő, orosz megszállás alól felszabadított Izjum városban - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjújában, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.
Portfolio.hu | 09.26 16:45

Az ALDI-vezér elárulta, mennyi extraprofitadót fizet a kormánynak
Semmiből nincs készlethiány üzleteikben.
Index | 09.26 16:39

Van, ahol az a kérdés, hogy egyenek vagy fűtsenek
Sok jóra nem számíthat Európa, és így Magyarország sem.
Index | 09.26 16:24

Emelkedik a gázolaj piaci ára
A benzin ára nem változik.
hvg | 09.26 16:17

Csütörtöktől elérhető a korábban beígért 11 százalék feletti állampapír
Közzétette az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az új Bónusz Magyar Állampapír, illetve a megújított Prémium Magyar Állampapír feltételeit – mindkettőnél 11 százalék felett van az induló kamat, amivel az állam jelentősen rálicitált az eddigi kínálatra.
hvg | 09.26 16:10

Koronavírusos lett a német kancellár
Pozitív lett Olaf Scholz német kancellár hétfőn készített koronavírus-tesztje - közölte a szövetségi kormány szóvivője.
Portfolio.hu | 09.26 16:10

Gulyás szerint a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak
A miniszter szerint a következő évet csak nagy nehézségek árán fogjuk túlélni.
hvg | 09.26 16:08

Lehet, hogy csak blöff Orbán nagy bejelentése az uniós források kiváltásáról
A nagy kérdés: ki adna Magyarországnak 11 400 milliárd forintot?
hvg | 09.26 16:07

Gazdaság napi top
Lehet, hogy nettó befizetők leszünk, de ezen nem szabad múlnia az uniós tagságnak
Index | 09.26 20:13
A román bankok nem nyújthatnak több hitelt az energetikai szolgáltatóknak
Portfolio.hu | 09.26 15:05
Széthulló orosz propaganda: már a Kreml is bizonytalankodik, egymásnak esnek a tisztviselők a mozgósítással ...
Portfolio.hu | 09.26 14:29
Megmagyarázhatatlan dolgok történnek az Északi Áramlat gázvezetékeken
Index | 09.26 21:54
Elhalaszthatják a megállapodást az orosz olaj ársapkájának bevezetéséről
Index | 09.26 20:59
Alig maradt valami az olvadás miatt egy német gleccserből
hvg | 09.26 20:52
Hogyan csökkentsük a rezsiszámlát? - Mutatjuk pontról pontra
Portfolio.hu | 09.26 15:00
Az egyik túl nagy, a másik túl nehéz a jegybank által rendelt szobrok közül
hvg | 09.26 14:57
Történelmi dollárerő és szeptemberi fontgyengeség: forintgyengülés és forinterősödés
Index | 09.26 14:33
Feldman Zsolt: Brüsszel javaslatai az európai mezőgazdasági termelés csökkentését eredményezik
Index | 09.26 20:31
Tovább a teljes toplistához
Index
Egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, új néven folytatják
Palkovics: Magyarország földgáztároló-kapacitás töltöttsége 72 százalékos
Szijjártó Péter szerint kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság
Fontos döntésre készül a Magyar Nemzeti Bank
Rengeteg gázt fogyasztott Magyarország egy év alatt
Index - összes hír
 
 
 
© 2020 Comeon  I  Kapcsolat